Mijn leven

Wat wil ik in 2016 bereiken?

DSC_0353

Is iedereen bijgekomen van Oud & Nieuw? Mijn vakantie zit er bijna op en eigenlijk heb ik gewoon nóg een vakantie nodig om daar weer van bij te komen! Helaas is dat niet mogelijk en begin ik maandag weer braaf met studeren. Eigenlijk doe ik nooit aan goede voornemens. Of het bij mij werkt, weet ik dus niet. Wél weet ik dat mijn papa op 1 januari 2014 is gestopt met roken (na 55 jaar + zware shag) en hij het tot nu toe heeft volgehouden. Hij heeft er niet eens behoefte meer aan. Hij is dus mijn voorbeeld!  Benieuwd wat mijn goede voornemens zijn?


Meer focussen op de studie

Tot nu toe gaat dit studiejaar nog niet geweldig – op zijn zachtst gezegd. Het wordt dus tijd dat ik weer wat meer tijd en energie in mijn studie stop. Ik blijf regelmatig bloggen, maar ik weet niet of het mogelijk is om om de dag een artikel te plaatsen.

Sporten, sporten, sporten!

Dit jaar ben ik meteen goed begonnen! Mijn vriend en ik waren benieuwd hoeveel squats ik nog achter elkaar kon doen en dat waren er 65! Toch wel een prestatie voor iemand die een jaar geleden al moeite had met 15 squats achter elkaar. Voor mij is dit een mooie motivatie! De squatchallenge heb ik al ruim een half jaar geleden gedaan, maar ik ben nog steeds een stuk sterker dan daarvoor :)

Vaker dingen ondernemen

Niet per se allemaal activiteiten, maar ook bijvoorbeeld wat vaker buiten lopen. Meer frisse lucht, meer beweging, meer leven. Ik heb al snel de neiging in mijn comfortzone te blijven hangen. Iets wat mijn vriend soms erg irritant kan vinden. Dus ik wil dit jaar wat vaker nieuwe dingen proberen!

Accepteren onder de knie krijgen

Dit is denk ik nog wel het belangrijkst. Het vertrouwen in mijn lichaam terugvinden. En het leren te accepteren wanneer ik mij niet goed voel. Ben ik misselijk? Oké prima, dat gaat wel weer over. Moet ik overgeven? Oké prima, de wereld vergaat niet. Dat is een mindset die ik mij dit jaar eigen wil maken. Geen onnodige stress meer.


Op dit moment ben ik nog erg gemotiveerd – zegt ze op dag 2 van 366 :’). Ik moet alleen nog even kijken hoe ik deze doelen denk te realiseren. Op dit moment gebruik ik mijn agenda eigenlijk nooit en notitieboekjes alleen voor mijn blog . Daar moet verandering in komen! Daarbij denk ik dat sporten wel een centraal punt is. Wanneer ik meer sport en beweeg, voel ik mij beter, en gaat de rest ook gemakkelijker. Laten we daar in ieder geval op hopen!

Kom maar op, 2016!

Heb jij goede voornemens? Zo ja, dan ben ik natuurlijk benieuwd welke!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

32 Comments

 • Reply Noelle

  Goede voornemens voor het nieuwe jaar! Voornemens zijn prima, en je weet maar nooit wat er van kan komen! Goed van jouw vader dat zijn voornemens 2 jaar geleden goed hebben uitgepakt, zo zie je maar. Ik wil dit jaar ook weer meer sporten, ik was vroeger geobsedeerd maar de afgelopen maanden gaat het heel traag. Ook hoop ik gewoon meer routine in mijn dag te krijgen, zodat ik uitgeruster ben.

  2 januari 2016 at 08:35
 • Reply Renske

  Jeetje, wat knap van jouw vader zeg! Vooral na zo’n lange tijd.

  Mooie voornemens heb je! En zeker haalbaar met enige inspanning. :) Ik ben benieuwd hoe het leren accepteren je vergaat! Eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens. Althans, niet voor het hele jaar. Ik denk dat ze gewoon in mijn hoofd zitten: regelmaat krijgen, sporten, gezonder leven. Iets waar ik eigenlijk altijd wel mee bezig ben, maar wat ik dit jaar toch echt eens wil proberen, haha! :’)

  2 januari 2016 at 08:59
 • Reply Els

  Succes met je goede voornemens! Sporten zou ik ook echt eens meer moeten gaan doen. 1uurtje paardrijden doet hem ook niet ;-). Wat goed van je vader al meer als een jaar niet roken!

  2 januari 2016 at 10:14
 • Reply Anne

  Hier zit er nog zo een die nooit goede voornemens maakt, maar het nu dan toch maar eens gedaan heeft. Ik ben alleen niet zo van het onrealistische doelen stellen, dus gelukkig zijn die van mij makkelijk haalbaar.
  Jammer hè? dat de vakantie alweer bijna over is. Ik moet eigenlijk nog zo veel dingen doen voor maandag, maar dat gaat gewoon niet meer lukken.
  Gelukkig nieuwjaar, Kim!

  2 januari 2016 at 10:27
 • Reply Mariska

  Onze voornemens lijken wel op elkaar! Zo lang mogelijk gemotiveerd blijven en ervoor gaan! Gelukkig nieuwjaar :)

  2 januari 2016 at 10:49
 • Reply Charelle

  Wow dat is echt wel diehard van jouw vader! Maar jij bent ook best wel een volhouder volgens mij, de 30 dat squat challenge helemaal doen! Misschien ga ik die ook eens doen dit jaar. Ik heb alleen al heel veel oefeningetjes op een dag. Maar ben benieuwd wat het doet. :) En ja ik denk dat sporten wel een centraal punt is, word je energieker van!

  2 januari 2016 at 11:08
 • Reply Wildcard

  Beste wensen voor 2016 hé :)

  2 januari 2016 at 12:23
 • Reply Nina Simplynspecial

  Echt goede voornemens heb ik niet. Wel wat dingen die ik wil bereiken, maar niks concreets zeg maar :) Meer uit je comfortzone komen is wel een goeie! Hopelijk kun je aan het einde van het jaar hierop terugkijken en kun je alles van je lijstje strepen! Liefs Nina

  2 januari 2016 at 12:41
 • Reply Leonie

  Succes met de overige 364 dagen! ;)

  2 januari 2016 at 12:41
 • Reply Nienke

  Mooie voornemens heb je! Ze komen wel een beetje overeen met de mijne: meer sporten en meer ondernemen. Ik onderneem wel veel als ik met andere mensen ben, maar als ik doordeweekds een dag vrij ben, gaat er zomaar een hele dag voorbij dat ik in mijn pyjama op de bank zit. Daar wil ik wat verandering in gaan brengen. Succes ermee! :)

  2 januari 2016 at 14:27
 • Reply Sandra

  Goed dat je meer uit je comfortzone wilt komen en nieuwe dingen gaat proberen. Mooi voornemen voor in dit nieuwe jaar! Net als leren accepteren van bepaalde dingen. Vind ik ook heel goed van je! Je bent een doorzetter dus ik twijfel er niet eens aan of jou dit gaat lukken. You go girl!

  2 januari 2016 at 14:40
 • Reply Rachel

  wauw knap hoor dit! you go girl! een onwijs liefdevol en gezegend 2016 en het gaat je vast allemaal lukken! door blijven zetten en dan kom je er wel liefs

  2 januari 2016 at 16:16
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Dat zijn mooie voornemens! Heel veel succes ermee! Zelf doe ik niet aan goede voornemens. Ik weet toch al dat ik me er niet aan zal houden.

  2 januari 2016 at 16:29
 • Reply Iris

  Goed van je! Lijken me goeie en haalbare voornemens :) Mijn voornemen is heel ‘simpel’ en dat is ‘gewoon’ telkens naar therapie gaan. Verder doe ik niet echt aan goede voornemens, behalve twee jaar geleden toen ik stopte met roken en ben blij dat ik heb volgehouden en nog steeds ben gestopt!

  2 januari 2016 at 17:15
 • Reply Jenn

  Mooie voornemens, veel succes!

  2 januari 2016 at 17:46
 • Reply Dina

  Mooie voornemens hoor! Ik had gisteren (en vandaag denk ik) echt even nodig om bij te komen van de drukke laatste dagen in december. Meer naar buiten gaan en zo kan ik je trouwens echt alleen maar aanbevelen, heerlijk al die frisse lucht! :D

  2 januari 2016 at 20:28
 • Reply Bodi

  Heel knap van je vader, en mooi voornemens! Ik hoop dat het je lukt!

  2 januari 2016 at 21:42
 • Reply Eva

  Wat een mooie voornemens heb jij! En knap van je vader dat hij is gestopt met roken!! Volgens mij heb je mooie haalbare doelen gesteld dus dat gaat zeker lukken. Ik heb niet echt een goed voornemen, wel ga ik in januari echt even aan de slag met mijn lijf. Dat wil zeggen, echt minderen met koffie en suiker. Want dat is hard nodig na december ;-)
  Liefs!

  2 januari 2016 at 22:00
 • Reply Loene

  Hele mooie voornemens heb je, Kim! Knap dat je vader gestopt is met roken. Zeker na zo lang! Trouwens, je bent echt niet de enige die weinig voor studie doet: ik ben net zoals jouw… ik ben vaak veel bezig met m’n blog, met leuke dingen, maar leren voor een proefwerk (ik ben 15, zit nog op de vmbo school) Ho maar, haha! Of ik goede voornemens heb voor 2016? Nja, niet echt. Ik wil wel positiever worden, maar verder heb ik geen voornemens. Hoe dan ook, ik wens je een gelukkig en gezond 2016 toe! ♡

  2 januari 2016 at 23:53
 • Reply cuisine celine

  Hele veel succes alvast!

  3 januari 2016 at 13:08
 • Reply Claudia

  Goeie voornemens! Vooral accepteren is een lastige, maar ik weet zeker dat het uiteindelijk steeds makkelijker gaat. Veel plezier en succes met het werken aan dit lijstje! :)

  3 januari 2016 at 14:29
 • Reply Wildcard

  Beste wensen voor het nieuwe jaar en een goede gezondheid hé

  3 januari 2016 at 17:02
 • Reply Miriam

  Oh yeahhh, lekker positief! Zet ‘em op, als je het echt wilt dan lukt het ook (zeg ik altijd maar ;p). Veel succes EN plezier, want dat is ook belangrijk :D Ik wil vooral heel erg gaan genieten van al het leuks. Ik heb veel leuks op de planning staan, waar ik nu al zin in heb!

  3 januari 2016 at 17:43
 • Reply Wanda

  Je hebt er duidelijk zin in! Mijn lijstje met doelen voor 2016 komt morgen online maar sporten is daar zeker een belangrijk onderdeel van. Net als erop trekken in mijn eigen provincie, te vaak hebben we de neiging om het ver van huis te zoeken terwijl er dichtbij toch ook genoeg te zien en te beleven valt.

  3 januari 2016 at 19:12
 • Reply Evelien

  Mooie doelen :-) Vooral die van wat vaker nieuwe dingen ondernemen, daar kan ik mij ook wel in vinden :-) Soms ‘vergeet’ je dat gewoon een beetje, zo jammer! Succes!

  3 januari 2016 at 19:58
 • Reply Jenzll

  Mooie voornemens! Ik hoop voor je dat je het haalt, ik las laatst dat maar 8% van de voornemens ook daadwerkelijk gebeuren. Hopelijk zit jij ertussen!

  3 januari 2016 at 23:36
 • Reply Birgit Roobol

  Je hebt in ieder geval de juiste instelling, mooie voornemens. Ga er voor!!

  4 januari 2016 at 15:05
 • Reply Lydie

  Mooie voornemens! En super knap dat je vader is gestopt met roken, daar mag mijn vader een voorbeeld aan nemen. Ik wens je veel succes met alles wat je van plan bent! Geniet ervan

  4 januari 2016 at 19:57
 • Reply Madelon

  Mooie voornemens! Ik wens je er heel veel succes mee :) Zelf heb ik niet echt voornemens, alleen plannen die ik in 2016 wil uitvoeren. Of zijn het dan al voornemens? Ik probeer gewoon zo min mogelijk verwachtingen te hebben :)

  4 januari 2016 at 21:04
 • Reply Lesley

  Mooi gezegd allemaal. Knap dat je vader na zo lang roken ermee gestopt is zeg! Ik vind vooral het punt Accepteren onder de knie krijgen een hele goede. Dat is iets waar ik zelf ook al snel tegenaan loop. Go with the flow zou mijn vader zeggen. Een uitspraak die ik vaak in mijn achterhoofd hou bij moeilijke momenten!

  4 januari 2016 at 22:04
 • Reply peggy

  Ik durf ze bijna niet meer te maken… maar ik zou wel graag wat meer rust in mijn hoofd hebben. Hoe ik dat ga doen daar ben ik nog niet uit! Jij veel succes met de jouwe!

  5 januari 2016 at 16:30
 • Reply Romy

  Mooie voornemens Kim! Als het niet lukt met je blog en je studie is het geen schande om de druk er een beetje af te halen door een artikel minder te doen. Accepteren onder de knie krijgen is ook voor mij een hele goede. Heel veel plezier en succes met het afwerken van alle puntjes! ♡

  5 januari 2016 at 16:58
 • Leave a Reply