Boeken Mijn leven

Weer plezier in lezen!

DSC_2563 (2)

“Slechts 10 minuten lezen per dag, kan stress al doen afnemen.” Nou, dat laat ik mij niet twee keer zeggen! Ik zat er al een tijdje over na te denken om ‘het lezen’ weer op te pakken, maar het kwam er steeds niet van. Vorige week besloot ik – na anderhalf jaar – toch weer een leesboek op te pakken. En sindsdien ben ik weer verslaafd!

Veel lezen als kind

Op de basisschool was ik gek op lezen. In groep 4 had ik alle avi’s gehaald en mocht ik groep 8 boeken lezen. Oh echt, ik was in de wolken! Mijn ouders kochten alleen liever geen boeken meer voor mij, want ze waren na één of twee dagen uit. Daarom kreeg ik een abonnement op de bibliotheek.
Aan het eind van de basisschool (en begin middelbare school) gingen  in de zomer elk jaar drie weken naar Spanje. Ik mocht 10 boeken lenen bij de bieb, die ik binnen no time uit had, waarna ik aan de boeken van mijn ouders begon.

Rond de vierde klas van de middelbare school werd lezen een verplichting. Die vervelende boekenlijsten voor Nederlands, Engels en Frans. In die tijd begon ik het plezier een beetje te verliezen. Er zaten goede boeken bij, maar ik moet bekennen dat ik de helft van die boeken op mijn lijstje niet heb aangeraakt. Vooral de Nederlandse boeken uit de Middeleeuwen – zegt Van den vos Reynaerde jullie nog iets? Nee, gelukkig bestond er in die tijd al iets als scholieren.com :’)

Dit heb ik trouwens ook met studieboeken. Wat erin staat vind ik interessant, maar de tijdsdruk maakt het vervelend.

Het lezen weer oppakken

duizend schitterende zonnen

Vorig weekend heb ik het lezen toch weer opgepakt. En ohhh wat had ik dat gemist! Ik ben begonnen met een boek dat ik ruim vijf jaar geleden heb gelezen: “Duizend schitterende zonnen.” In grote lijnen wist ik het verhaal nog, maar ik was genoeg delen vergeten, om het toch weer spannend te maken. En het verhaal – dat blijft gewoon prachtig!

Een paar dagen geleden appte ik met Renske over e-readers en sindsdien kreeg ik dat idee niet meer uit mijn hoofd. Ik ben van plan er eentje voor kerst te vragen, maar om te kijken of het wel iets voor mij is, mag ik die van mijn moeder een tijdje lenen. Zij maakt er al een aantal jaar gebruik van, maar luistert momenteel meer naar luisterboeken.

ereader sony

Het boek dat ik nu lees? “Het meisje in de trein”, lekker origineel, haha! Ik ben er gisteren in begonnen en wil steeds verder lezen. Daarnaast heb ik er ook een boek van Arthur Japin opgezet.


Benieuwd naar de boeken die ik lees, heb gelezen, of nog wil lezen? Voeg me dan toe op Goodreads! Omdat ik me er een tijd niet mee heb beziggehouden, heb ik eigenlijk geen idee wat leuke nieuwe boeken zijn. Hebben jullie nog tips? :)

Update 25/20/2015: Het meisje in de trein heb ik binnen 24 uur uitgelezen! Nu begin ik denk ik aan Eleanor & Park, of een boek van Arthur Japin.

Volg je me al op Bloglovin‘, Twitter en Instagram?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

40 Comments

 • Reply Femke

  Lezen is zo fijn. Ik heb trouwens ook die eReader van Sony en die vind ik heel erg fijn. Ik heb eerder een goedkopere gehad maar die liep steeds vast, tot het moment dat hij echt niks meer deed. Die van Sony is ook zo fijn omdat je er pal in de zon ook goed mee kunt lezen :-)! Lekker doorgaan met lezen, dat GoodReads moet ik ook eens gaan bekijken :-)!

  25 oktober 2015 at 09:42
  • Reply kim

   Mijn moeder had ook eerst een goedkopere en kocht toen deze. Zij is er ook erg tevreden over :)

   25 oktober 2015 at 23:31
 • Reply Lilian

  Superleuk dat je weer zoveel bent gaan lezen! Ik kon als kind juist heel slecht lezen, en nu lees ik heel veel. Ik heb een Kindle ereader die ik heel fijn vind, maar volgens mij kun je niet echt de mist in gaan met ereaders, er zit niet bijster veel verschil in.

  25 oktober 2015 at 10:07
 • Reply Renske

  Jaaa, leuk dat je het lezen weer hebt opgepakt! :) Zelf ben ik nu bezig met Onvoorwaardelijk. Ik heb ook nog veel boeken die ik (weer) wil lezen, haha.

  25 oktober 2015 at 10:57
 • Reply Dalinka

  Lezen is zo ontzettend fijn, maar ik doe het tegenwoordig ook te weinig. Een e-reader vind ik trouwens ook echt een uitkomst. Eerst dacht ik dat ik het niks zou vinden, want tja papieren boeken is hoe een boek hoort te zijn en is ook wat je gewend bent, maar daar denk ik nu wel anders over. Het meisje in de trein moet ik ook nog lezen. Verder is De gifboom van Erin Kelly een van mijn favoriete boeken en Zomerhuis met zwembad van Herman Koch vind ik ook erg goed. Het zijn geen nieuwe boeken, maar zeker de moeite waard! Via een andere blog hoorde ik van het boek The Land of Decoration van Grace McLeen. Die lijkt mij ook erg mooi. Oh en ik weet niet precies wat voor genre je het liefst leest maar de boeken van Karin Slaughter (vooral The Grant County Series) heb ik ook verslonden.

  25 oktober 2015 at 10:57
  • Reply kim

   Oeh, bedankt voor alle tips!! Ik ga ze van de week eens opzoeken bij Goodreads :D

   29 oktober 2015 at 17:24
 • Reply Anne-Sterre

  Vroeger las ik ook heel veel. Nu zeg ik al een maand dat ik ook weer meer wil gaan lezen, maar ik weet gewoon niet wat/waar te beginnen, er is zoveel nieuws bijgekomen en ik weet inderdaad ook niet wat nu leuk is voor mij.

  25 oktober 2015 at 11:04
 • Reply Mariëlle

  Oeps ik lees sinds het HBO eigenlijk nooit meer hihi, ik lees veel liever blogs!

  25 oktober 2015 at 11:56
 • Reply Marion

  Het meisje in de trein. Boeien dat het niet origineel is; hij staat ook bovenaan mijn lijstje. Zoveel goede verhalen over gehoord. Ik ben op dit moment bezig in PAAZ van Myrthe van der Meer. Ook niet echt origineel dus. UP ligt al klaar om daarna aan te beginnen. Begin van de maand las ik Toen ik je zag van Isa Hoes in twee dagen uit. Khaled Hosseini wil ik ook nog lezen. Ik heb maar 10 boeken in mijn boekenkast, dus veel tips heb ik niet voor je.

  25 oktober 2015 at 14:02
 • Reply Irma

  Ik krijg echt spontaan zin om weer wat boeken uit de kast te trekken en met een kleedje en een kop thee op de bank te ploffen, haha. Te fijn!

  25 oktober 2015 at 14:42
 • Reply NESRIN

  Duizend schitterende zonnen is een prachtig boek. Khaled vind ik sowieso erg goed. Momenteel lees ik Orhan Pamuk ‘Het museum van de onschuld’.

  Natuurlijk wil ik ook Het meisje in de trein lezen!!

  25 oktober 2015 at 14:44
 • Reply Saskia

  Ik hield ook altijd onwijs van lezen maar toen ik vorig jaar ziek werd kon ik hier de concentratie niet voor opbrengen. Ik hoop dat het mij binnenkort ook weer lukt!

  25 oktober 2015 at 19:07
  • Reply kim

   Dat is vervelend! Ik hoop dat je het ook snel weer kunt oppakken :)

   29 oktober 2015 at 17:25
 • Reply Tessa | 52druppels.nl

  ik lees ook altijd met vlagen. soms drie boeken in een week en soms maanden niks. ik lees vooral waargebeurde boeken en niet per se nieuwe dus heb niet echt tips

  25 oktober 2015 at 19:54
 • Reply Lesley

  Leuk dat je weer aan het lezen bent! Ik ben ook weer goed op weg! Toevallig morgen een blogje over YA boeken die ik laatst las en waar ik een boekenbrunch van had vandaag. Ik ben nu bezig in Paaz maar hij wordt me een beetje te zwaar dus ga over op of meisje in de trein (maakt niet uit dat hij niet origineel is als hij maar goed is ;-)) of niet te filmen van Kinsella!

  25 oktober 2015 at 20:35
  • Reply kim

   Paaz leek mij inderdaad ook wat zwaar. Al heb ik gisteren Eleanor & Park gelezen, en daarbij zat ik al te huilen haha!

   29 oktober 2015 at 17:26
 • Reply Evelien

  Jaaa, lezen is fijn! Ik heb het, in het kader van Boektober, ook net weer opgepakt. Het Grote Misschien (of Looking For Alaska in het Engels) van John Green vind ik echt een aanrader, prachtig verhaal! En ben nu bezig in The Rosie Project van Graeme Simsion, ook erg leuk! Goodreads ken ik nog niet, ga het eens bekijken.

  25 oktober 2015 at 21:27
  • Reply kim

   Yay, bedankt voor de tips! Dit weekend ga ik er eens naar kijken :D

   29 oktober 2015 at 17:26
 • Reply Claudia

  Leuk! Ik lees bij vlagen heel erg veel, en dan weer eens een periode wat minder. Zeker als ik aan een boek begin dat wat tegenvalt lees ik niet veel, aangezien ik de irritante drang heb om wel gewoon alle boeken uit te lezen, hoe saai of verschrikkelijk ze ook zijn…
  Ik zag dat je Duizend Schitterende Zonnen dikke sterren hebt gegeven op Goodreads, ik denk dat je dan De Vliegeraar en En Uit De Bergen Kwam De Echo (allebei ook van Hosseini) misschien ook wel leuk zou vinden :)
  Veel leesplezier in ieder geval!

  25 oktober 2015 at 23:20
  • Reply kim

   De Vliegeraar vond ik ook een heel mooi boek dat ik eigenlijk weer moet herlezen ( is ook al iets van 5 jaar geleden). Uit de Bergen komt de Echo wilde ik lezen, maar recensies waarin stond dat het saai en lastig te begrijpen was, schrokken mij af haha!

   25 oktober 2015 at 23:30
 • Reply Naomi

  Duizend schitterende zonnen heb ik al een tijdje in mijn kast liggen, toch maar eens oppakken!

  x

  26 oktober 2015 at 00:04
 • Reply debby

  Dat van dat stress verminderen wist ik echt niet. Ik ga dit proberen… niet dat ik heel veel stress heb, maar ik kan wel snel gestressed raken.

  26 oktober 2015 at 08:19
 • Reply Annelies

  Ik lees niet veel en ook niet vaak, maar Duizend Schitterende zonnen vind ik echt een heel mooi boek. de vliegeraar moet (lees: wil) ik nog steeds een leer lezen. Daar ben ik ook wel benieuwd naar geworden.

  26 oktober 2015 at 10:30
 • Reply Casey

  Leuk Kim! En wat lees jij snel zeg! Een e-reader lijkt me ook echt een uitkomst, wat handig dat je die van je moeder kan uittesten. Voorlopig hou ik het nog maar bij de ouderwetse biebboeken :)

  26 oktober 2015 at 10:48
 • Reply Simone

  Oooh zo herkenbaar! Ik heb precies hetzelfde gehad, vroeger verslond ik boeken en toen was er een tijdje helemaal niets. Inmiddels vind ik het weer heerlijk om te lezen, vooral in vakanties.

  26 oktober 2015 at 12:13
 • Reply Saar

  Hahaha jij lettervreter! Heerlijk vind ik lezen. Duizend Schitterende Zonnen vond ik een prachtig boek. Heb je ook de andere boeken gelezen van die schrijver?

  26 oktober 2015 at 15:16
  • Reply kim

   Alleen de Vliegeraar en dat vond ik ook een heel mooi boek :)

   29 oktober 2015 at 17:27
 • Reply Jeapiebel

  Dat je zo snel boek uitgelezen hebt is inderdaad handig voor je portemonnee om lid te worden van bieb. Ik ben zelf ook gek op lezen. Maar niet zo snel als jij. Tenzij als het een echt goed boek is dan ben ik fanatiek. Ik heb je tags over geld al ingevuld nu wacht ik nog af voor foto en kijk wanneer ik hem ga publiceren. Maar hij is zeker onderweg.

  26 oktober 2015 at 17:38
  • Reply kim

   Leuk, ik ben benieuwd!!

   29 oktober 2015 at 17:28
 • Reply Angelique

  Ik heb hetzelfde als jij, als kind was ik echt gek op boeken en dat ben ik toch verloren op de een of andere manier. Nu ben ik weer aan het lezen, geen uren op een dag, maar yay voor een goed boek! Veel leesplezier!

  26 oktober 2015 at 17:50
 • Reply Hilde

  Duizend schitterende zonnen vond ik echt een prachtig boek! :) Leuk dat je weer aan het lezen bent! :)

  26 oktober 2015 at 18:48
 • Reply Wanda

  Leuk dat je het lezen weer hebt opgepakt! Ik had ook een mega leesdip na mijn studietijd, toen ging het echt als een verplichting voelen maar daarna is het altijd een hele grote hobby van me geweest. Duizend schitterende zonnen is inderdaad een prachtig boek, net als zijn En uit de bergen kwam de echo… ook echt een aanrader!

  26 oktober 2015 at 21:52
  • Reply kim

   Uit de bergen kwam de echo gaat op mijn lijstje :)

   29 oktober 2015 at 17:28
 • Reply Ellemieke

  Wat een toffe boeken! Ik hou ook erg van lezen en wil het weer oppakken nu ik er weer de tijd voor heb

  27 oktober 2015 at 14:19
 • Reply evelien

  wat fijn dat je het lezen weer hebt opgepakt, lezen is zo heerlijk ontspannend! Oh het boek het meisje in de trein lijkt mij zo spannend, die staat zeker op mijn boekenlijstje. Eleanor & park is zeker een aanrader, die heb ik ook heel snel uitgelezen. Heel leuk boek! <3

  Liefs! Evelien

  27 oktober 2015 at 20:43
 • Reply Stylish Mom

  Ja lezen is zo ontzettend fijn. Ik moet er eigenlijk meer tijd voor vrijmaken! De Overgave is trouwens een prachtig boek.

  27 oktober 2015 at 21:30
 • Reply Esther

  Jaaa lezen is zo gaaf! Ik maak er in de vakantie altijd tijd voor en als ik naar school ging verslofte het. In oktober is het #boektober (heb je vast wel eens van gehoord?) en heb ik het weer opgepakt door tijdens mijn anderhalf uur durende reis naar school en weer anderhalf uur terug. Dit wil ik er echt inhouden, de tijd gaat veel sneller en lezen is zo leuk! Ik heb nu al 3 boeken uitgelezen in oktober en wie weet komt daar nog een vierde bij! Volgens mij heb ik jou al op Goodreads, maar ik zal zo eens kijken! X

  28 oktober 2015 at 12:13
 • Reply sammie

  Misschien moet ik ook gewoon maar beginnen met even 10 minuten lezen per dag.. Ik vind lezen heerlijk maar ergens halverwege dit jaar ben ik er mee gestopt, kan er gewoon de tijd en rust niet voor vinden. Fijn dat jij je leesmood weer gevonden hebt!

  29 oktober 2015 at 14:50
 • Reply De Hoestende Avonturier

  Heerlijk wanneer je weer in zo een lees-flow terecht komt he! High five sister ^_^ De blonde dood wil ik ook nog steeds lezen. Vorige week las ik Every Day van David Levithan uit, vond ik heel goed. Young Adult met een super verhaallijn.
  Ik heb je toegevoegd op Goodreads, heel toevallig heb ik dat vandaag eindelijk weer eens ge-update!

  29 oktober 2015 at 19:57
 • Reply Jenn

  Het meisje in de trein wil ik ook nog steeds lezen. Een ereader is niks voor mij, geef mij maar gewoon een papieren boek.

  30 oktober 2015 at 11:34
 • Leave a Reply