Welke voordelen heeft harsen en kun je het zelf doen?

Vooral in de zomermaanden zijn we allemaal wat meer met ons uiterlijk bezig. Je komt namelijk veel buiten, bent meer onder de mensen en misschien nog wel het belangrijkste: je been schaarser gekleed dan normaal! Met name voor vrouwen is dit een tijd dat ze meer bezig zijn met het verwijderen van het lichaamshaar. Als je bijvoorbeeld een mooie bikinilijn wilt is harsen misschien wel de beste keuze. We zullen je in dit artikel uitleggen welke voordelen harsen allemaal met zich meebrengt en hoe je het thuis kunt doen.

Wat moet je weten over harsen?

Allereerst zijn er een paar dingen die je moet weten als je wilt beginnen met harsen. Er zijn namelijk nog wat verschillen als je het vergelijkt met andere ontharingsmethoden. Over het algemeen is harsen niet voor de kleinzerigen. Het doet vooral de eerste keren pijn, maar na een tijdje zal je er steeds minder van merken. Het effect van harsen wordt overtijd ook beter, dus houd het niet bij een keer. Wel zal je het haar genoeg moeten laten groeien voordat je gaat waxen, want als kun je de haren niet verwijderen. Maar je haar blijft wel langer weg, wat natuurlijk het grootste voordeel is!

Hoe kun je zelf harsen?

Als je thuis wilt beginnen met harsen is het misschien het handigste om te beginnen met harstrips. Dus niet gelijk warme wax gebruiken voor het harsen. Dit is namelijk een stuk moeilijker en kun je beter door een professional laten uitvoeren. De harsstrips zijn vaak overal te krijgen en geven minder rotzooi dan vloeibare hars. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat, dan kun je alsnog zelf experimenteren met de vloeibare hars. Dit geeft uiteindelijk altijd het beste resultaat. Maar wees gewaarschuwd. Het is normaal gesproken al moeilijk en als je het bij jezelf wilt doen wordt het er niet makkelijker op.