Zo kies je de juiste hondenmand uit

hondenmand

Ben je op zoek naar een nieuwe hondenmand voor jouw trouwe viervoeter? Dan zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Je wil natuurlijk dat de hondenmand even meegaat en dat jouw hond zich helemaal thuis voelt in zijn nieuwe mand. Hoe zorg je daarvoor? Met deze tips maar je gegarandeerd de juiste keuze. 

hondenmand

Afmetingen

Het lijkt een open deur intrappen, maar het is echt belangrijk voor het comfort van jouw dier: de hondenmand moet de juiste afmetingen hebben. Natuurlijk ligt niets vervelender dan een te kleine mand. Jouw hond heeft een bepaald gewicht en hoogte. Het is altijd slim om deze getallen mee te nemen in je keuze, zodat je niet een te kleine mand kiest. 

Maar ook een te grote mand is niet prettig voor je dier. Het kan dan zijn dat hij het onnodig koud krijgt of zich niet op zijn gemak voelt op zijn nieuwe plek.

Materialen

hondenmand

Daarnaast maken materialen uit in je keuze. Niet alleen voor je dier, maar ook voor jou. De hondenmand heeft vaak een prominente plek in je woning. Het is dus niet alleen een plekje voor jouw huisdier maar ook een plek waar je dagelijks tegenaan kijkt omdat je nu eenmaal graag je hond dichtbij hebt in je woonkamer. Welke materialen vind jij mooi? En wat past er bij de kleuren in je interieur?

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jouw dier de mand fijn vindt. Plastic is gemakkelijk schoon te maken, bijvoorbeeld. Een zachte stof daarentegen ligt lekkerder. Denk goed na over wat jouw hond fijn zou vinden en maak op basis daarvan je keuze.