Zo kun je de gezondste walnoten kopen

walnoten kopen

Walnoten zijn populairder dan ooit. Ze zijn gezond, betaalbaar en heerlijk door allerlei gerechten heen. Wil je walnoten kopen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Met deze tips koop je altijd de beste en voordeligste walnoten.

Let op de prijs

walnoten kopen

De beste walnoten variëren van ongeveer tien euro per kilo tot twintig euro per kilo. Betaal je veel meer dan dat, dan wordt je waarschijnlijk opgelicht. Betaal je veel minder? Dan moet je de kwaliteit van de walnoten in twijfel trekken. Waar tussen de tien en twintig euro de prijs valt, hangt af van het soort walnoten. Je hebt walnoten uit Frankrijk, Californië, Chili en nog meer plekken. De een smaakt iets anders dan de ander. In ieder geval zijn Franse walnoten vaak iets beter betaalbaar omdat ze niet zo ver hoeven te reizen naar Nederland om op jouw bord te belanden. Dat scheelt weer in transportkosten.

Let op de kwaliteit

walnoten kopen

Een winkel zal niet snel toegeven dat ze geen goede kwaliteit producten verkopen. Let daarom zelf altijd goed op de kwaliteit. Indien mogelijk kun je het beste even voelen aan de walnoten. Breek er eentje doormidden. Ze horen snel te breken maar wel stevig te zijn, met een iets brosse smaak. De walnoot verpulvert als je hem in stukjes breekt. 

Je kunt walnoten kopen op de markt, in de supermarkt, in een speciaalzaak of online. Het is niet zo dat noten van de markt altijd beter zijn of die uit de supermarkt altijd slecht. Je moet gewoon goed opletten en je walnoot inspecteren voor consumptie.