Zomerse cocktails met Moët Chandon Ice Impérial en Impérial Rosé

cocktail

In de zomer verlang je vaak naar een lekker, afkoelend drankje. Een cola met ijsklontjes bijvoorbeeld, maar je kiest ook voor een lekker alcoholisch drankje, zoals een glas koude bubbels. Champagne hoeft niet altijd op zichzelf staand gedronken te worden. Sterker nog, een lekkere cocktail met champagne is ook zeker geen slecht idee in de zomer. Wij laten je heerlijke recepten zien voor zomerse cocktails met Moët Chandon Ice Impérial en Impérial rosé

Cocktails met champagne

Zoals we al aangeven hoeft champagne niet altijd op traditionele wijze gedronken te worden. Hoewel dit natuurlijk ook lekker is, is een variatie op een glaasje bubbels ook welkom. Er zijn veel recepten voor lekkere cocktails, maar een cocktail maken met champagne hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zeker niet met Moët champagne Chandon Ice Impérial en Impérial Rosé.

cocktail

Cocktail met Moët Chandon Ice Impérial

Voor de eerste cocktail heb je niet veel nodig. Het belangrijkste is natuurlijk de Moët Ice Impérial champagne. Daarnaast heb je nog ijsblokjes, muntblaadjes, limoenschil en aardbeien of witte grapefruit nodig. De volledige lijst aan ingrediënten zie je hieronder:

 • 12 cl Moët Ice Impérial
 • IJsblokjes
 • Muntblaadjes
 • Limoenschil
 • Aardbeien of witte grapefruit

Ook de bereidingswijze van deze cocktail is niet ingewikkeld. Doe de Moët Ice Impérial in een groot wijnglas. Doe het wijnglas een uur voor je het gaat serveren in de koelkast of vriezer. Zo serveer je het drankje lekker koud. Alle bovengenoemde, resterende ingrediënten voeg je vervolgens naar eigen smaak toe. Naast deze ingrediënten is het ook mogelijk om een schijfje gember of komkommer toe te voegen. Nadat je alles hebt toegevoegd, is het drankje klaar om geserveerd te worden.

Cocktail met Moët Impérial Rosé

Ook voor deze cocktail heb je niet veel nodig. Natuurlijk de Moët Impérial Rosé champagne, ijsblokjes, limoensap, tequila, sap van een watermeloen, muntblaadjes en als garnering ook een stukje watermeloen. De volledige lijst aan ingrediënten zie je hieronder:

 • 14 ml Moët Imperial Rosé
 • 3 grote ijsblokjes
 • 14 ml limoensnap
 • 22 ml tequila
 • 28 ml sap van een watermeloen
 • Muntblaadjes

Bij deze cocktail doe je alle ingrediënten in een shaker. Meng de watermeloen en muntblaadjes, voeg de ijsklontjes toe en shake de shaker. Giet alles door een zeef in een groot wijnglas. Doe als garnering een stuk watermeloen, limoenschijfje en muntblaadje in het glas.

Deze twee cocktails zijn makkelijk te maken en perfect voor in de zomer, dus sla deze recepten op voor de volgende cocktail avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *